Eefsfood deelt haar recept!

Eefsfood deelt haar recept!

Hoe leuk! Afgelopen editie deelde Eefje van Eefsfood misschien wel haar meest gebakken recept. Op het Kook & Bak Plein maakte ze haar overheerlijke boterkoek met rozemarijn en abrikoos. Wil je deze nu ook zelf maken? Dat kan! Eefje deelde het recept met ons en het is ook nog eens super eenvoudig te maken! 

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos

Boterkoek, wie is er niet dol op?! Super eenvoudig om te maken en dit recept heeft een heerlijke twist. Het is niet zomaar boterkoek maar, boterkoek met rozemarijn en abrikoos. De blokjes abrikoos zijn een lekkere toevoeging op de smaak en de rozemarijn vooral verrassend en subtiel. Samen echt een goede combi!

Ingrediënten
300 gram patent bloem

250 gram koude roomboter, in blokjes

100 gram kristalsuiker

80 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

flinke snuf zout

75 gram gedroogde abrikozen, in blokjes

15 groene blaadjes rozemarijn, fijngehakt (1/2 el ongeveer) – meer mag altijd!

2 el melk of geklutst ei

1 handje amandelstiften

Nog meer nodig:
bakvorm

hand- of standmixer

keukenkwastje

bakpapier

Stappen

1. Snijd de koude boter in blokjes en doe deze in de kom van de machine. Voeg gelijk het zout en de 3 soorten suiker toe. Gebruik een vlinder om dit op lage stand allemaal door elkaar te roeren.

2. In de tussentijd bekleed je de vorm met bakpapier en snijd je de rozemarijn en abrikozen.

3. Voeg dan de patent bloem toe aan het boter mengsel en zet ook dit op een lage stand om te mengen. Als het kruimelig is en het geheel bijna een deeg vormt doe je de rozemarijn en abrikozen erbij.

4. Haal de bal deeg dan uit de machine en verdeel deze gelijkmatig in de vorm. Eerste met je vingers en later kun je het nog recht rollen met bijvoorbeeld een drinkglas met kaarsrechte randen.

5. Teken dan een boterkoek patroontje met een vork en besmeer dit in met ei of melk. Giet eventueel overige melk of ei eruit. Strooi dan de amandelen erop en druk deze heel licht aan. Dit gaat makkelijk met de bolle kant van een eetlepel.

6. Zet nu pas de oven aan, zo kan het deeg nog even rusten op het aanrecht. Verwarm de oven voor op 200 graden convectie stand (boven en onderwarmte).

7. Schuif de boterkoek in de oven en zet de timer op 15 minuten. Vaak wordt de koek niet gelijkmatig bruin dus dan kun je de koek nog even een slag draaien voordat de laatste 5-10 minuten bakken gaat beginnen.

8. Zet de koek minimaal twee uur op het aanrecht om af te laten koelen. Omdat de vorm is bekleed met bakpapier kun je de koek er zo uittillen door aan het papier vast te pakken. Snijd in porties en genieten maar!

Deel dit bericht:

Andere berichten

Eefsfood deelt haar recept!

Eefsfood deelt haar recept! Hoe leuk! Afgelopen editie deelde Eefje van Eefsfood misschien wel haar meest gebakken recept. Op het Kook & Bak Plein maakte

Scroll naar top